
Άτομα:
Απαιτούμενος χρόνος προετοιμασίας:
Υλικά
• 300 γρ. πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε μέτρια κομμάτια
• ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
• αλάτι
• 2 φλιτζ. τυρί κίτρινο
• 5-6 φέτες μπέικον
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο
• 1/4 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
• 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
• 2 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
• 1/2 πρέζα ζάχαρη
• 1 φλιτζ. Νερό
Εκτέλεση
Τηγανίζετε τις πατάτες στην ACTIFRY FAMILY της Tefal, χρησιμοποιώντας μόνο 1 κουταλιά λάδι.
Παράλληλα ετοιμάζετε τη σάλτσα ντομάτας: Σε κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι ώσπου να χρυσίσει. Προσθέστε το σκόρδο, τον πελτέ ντομάτας και σοτάρετε για 1 λεπτό ακόμα.
Ρίχνετε στην κατσαρόλα τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τη ζάχαρη και το νερό. Αλατοπιπερωνετε και αφήνετε τη σάλτσα να βράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου 30 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά με ξύλινη κουτάλα. Η σάλτσα είναι έτοιμη όταν πήξει και δεν έχει καθόλου ζουμιά.
Στρώνετε τις τηγανητές πατάτες στο πάτο ενός αντικολλητικου ταψιού Τefal φροντίζοντας η στρώση να είναι πυκνή χωρίς πολλά κενά για να έχει ένα ωραίο συμπαγές αποτέλεσμα. Περιχύνετε με τη σάλτσα, πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 5' λεπτά.
Βγάζετε από το φούρνο και τοποθετειτε στην επιφάνεια το μπέικον. Ψήνετε στον φούρνο για άλλα 5 λεπτά, να ροδίσει και το μπέικον.
