Error message

  • Notice: Undefined index: width in theme_image_style() (line 1371 of /var/www/clients/client4/web10/web/modules/image/image.module).
  • Notice: Undefined index: height in theme_image_style() (line 1372 of /var/www/clients/client4/web10/web/modules/image/image.module).
  • Notice: Undefined index: width in theme_image_style() (line 1371 of /var/www/clients/client4/web10/web/modules/image/image.module).
  • Notice: Undefined index: height in theme_image_style() (line 1372 of /var/www/clients/client4/web10/web/modules/image/image.module).
  • Notice: Undefined variable: tb_wall_retro_classes in tb_wall_retro_preprocess_views_view_grid() (line 174 of /var/www/clients/client4/web10/web/sites/all/themes/tb_wall_retro/template.php).

Taste like home logo

Tastelogo

Γεύομαι... γλυκές και αλμυρές προτάσεις χρησιμοποιώντας πάντα σκεύη Tefal και Moulinex για ένα εγγυημένο γευστικό αποτέλεσμα!

Ποντιακό Πιρόχ

 

Ποντιακό Πιρόχ

Η ποντιακή εκδοχή για την πάστα-φλώρα

Άτομα: 

5

Απαιτούμενος χρόνος προετοιμασίας: 

50 λεπτά
  • Taste it

Υλικά 

  • 700 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250 γραμμάρια μαγειρικό λίπος τύπου φυτίνη
  • 1 κούπα ζάχαρη για τη ζύμη
  • 3 αυγά
  • ξύσμα ενός λεμονιού
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 20 γραμμάρια μπέϊκιν πάουντερ
  • 2 κούπες μαύρες σταφίδες
  • 1/2 κούπα ζάχαρη

 

Εκτέλεση 

Ετοιμάζουμε πρώτα τη γέμιση για να κρυώσει μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε. Βράζουμε τις σταφίδες με λίγο νερό και τη μισή κούπα ζάχαρη, μέχρι να δέσει σαν γλυκό κουταλιού. Αυτή είναι η παραδοσιακή γέμιση. Εναλλακτικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί μαρμελάδα οποιασδήποτε επιθυμητής γεύσης.

Ανακατεύουμε πολύ καλά στην κουζινομηχανή Masterchef Gourmet της  Moulinex το μαγειρικό λίπος μέχρι να ασπρίσει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Ανακατεύοντας συνέχεια προσθέτουμε το μπέϊκιν πάουντερ, το αλάτι και τα αυγά. Συνεχίζουμε προσθέτοντας λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να γίνει μια ζύμη που να μην κολλάει.

Παίρνουμε τα 2/3 της ζύμης και τα στρώνουμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί, σε ομοιόμορφο πάχος. Πάνω στη ζύμη που έχουμε στρώσει στο ταψί απλώνουμε τη γέμιση. Παράλληλα ανοίγουμε το φούρνο να ζεστάνει, επάνω & κάτω στους 200 βαθμούς. Παίρνουμε την υπόλοιπη ζύμη και ανοίγουμε φύλλο, πάχους 3 χιλιοστών περίπου.

Κόβουμε με ροδάκι, λωρίδες φάρδους 2 εκατοστών περίπου, και τις τοποθετούμε παράλληλα μεταξύ τους σε απόσταση 3-4 εκατοστών και διασταυρούμενες σε σχήμα ρόμβου. Αντί για λωρίδες μπορούν να γίνουν μπαστούνια διαμέτρου ενός εκατοστού περίπου. Ψήνουμε στο φούρνο που έκαψε, για 40 λεπτά περίπου, ελέγχοντας το γλυκό μας μέχρι να ροδίσει.

 

The Wow Factor 

MASTERCHEF GOURMET της Moulinex: Κουζινομηχανή ιδανική για ανάδευση μεγάλων ποσοτήτων με ανοξείδωτο μπολ χωρητικότητας 4L (8 αυγά, ζύμη: 1,8kg, σκληρή ζύμη: 500g αλεύρι)

Θρεπτικά στοιχεία 

Λιπαρά 

18.00

Πρωτεΐνη 

35.00

Θερμίδες 

360.00

Υδατάνθρακες 

36.00

Βαθμολόγησέ το 

0
No votes yet
Topics: 
  • fb
  • pinterest
  • Instagram
  • Google
  • print